Home Fuel Cell Kopen Solar Installateurs Contact Over ons Vacatures

Ekolektro

Copyright Ekolektro holding BV 2016                 Impressum

Home English

Ekolektro Fuel Cell


De Brandstofcel is gebaseerd op een meer dan 100 jaar oude Duitse uitvinding. Door het ontwerp enigszins te veranderen en gebruik te aken van hedendaagse productie technieken is deze uitvinding geschikt gemaakt voor massaproductie. De oorspronkelijke grootte is tevens hierdoor sterk verkleind.

De Brandstofcel werkt door twee elektroden die worden verbonden door een intermediair dat een galvanische reactie voorkomt, zodat beide elektroden intact blijven. Hierdoor is de levensduur van de brandstofcel vergelijkbaar met die van zonnepanelen.

De brandstofcel verbruikt water en produceert meer elektriciteit bij een hogere temperatuur. Deze extra warmte is afkomstig van de omvormer.

Doordat de brandstofcel niet afhankelijk is van wind, zon of licht, kan 24 uur per dag elektriciteit worden opgewekt en kan deze dus ook binnen worden opgesteld.

De brandstofcel is modulair van opbouw en kan worden geleverd in units van 200 W ( 1750 KWh/jaar) voor een kleine huishouding tot elektriciteitscentrales van meerdere MW.

Of er nu één huishouden, een huizenblok, een flatgebouw of een stad van elektriciteit met worden voorzien, het kan allemaal.

De randapparatuur, omvormers, kabels, aansluitingen etc. is identiek aan die van zonnepanelen, zodat tevens combinaties kunnen worden gemaakt.

De prijs is vergelijkbaar met die van zonne-energie wat betreft de kleinere installaties. Voor grote installaties is de prijs vergelijkbaar met die van traditionele elektriciteitscentrales.

Voordelen:

Dag en Nacht stroom

In een gebouw te plaatsen ( geen horizonvervuiling en geschikt voor monumenten)

Geen geluidsoverlast (zelfs de omvormer maakt minder geluid)

Decentrale of centrale elektriciteitsproductie mogelijk

Concurrerende prijzen

Nadeel

Het is nieuw. Omdat we in ons product geloven en de afnemer willen overtuigen hebben we een aantrekkelijk garantie programma opgesteld.