Home Fuel Cell Power Plant Kopen Solar Installateurs FAQ Contact Over ons Vacatures blog

Ekolektro

Copyright Ekolektro holding BV 2016                 Impressum

Home English

Ekolektro presenteert de Fuel Cell

Reeds geruime tijd werken we aan een idee van meer dan honderd jaar oud. In die tijd werd ontdekt dat als je een paar metalen samenbracht met een bindende tussenstof, er spontaan elektriciteit ontstaat. Men heeft testen gedaan met cellen van enkele cm 3, en die bleken na 20 jaar nog steeds te werken.  De cellen waren echter te groot om praktisch te kunnen worden gebruikt.

Wij hebben de cellen teruggebracht tot een grootte van enkele mm3.

De testen  hebben steeds volgens verwachting resultaat gegeven. Iedere maand zijn de cellen het afgelopen jaar kleiner geworden, zonder verlies aan vermogen. Het bleek zelfs mogelijhk het vermogen te reguleren, maar behoefte meer of minder stroom productie.

Wat is de Ekolektro Fuel Cell?

Eigenlijk moeten we spreken van unit van cellen, iedere unit bevat ruim 200.000 cellen die gezamenlijk ca 200 Watt vermogen geven, Het is vergelijkbaar met en zonnepaneel, dat ook uit zeer veel kleine zonnecellen bestaat. Ook maakt bij een zonnepaneel de grootte van de zonnecel niet uit, ze leveren steeds hetzelfde vermogen. De eerste zonnecellen waren ook ruim 1,5 cm2.

Dit kleiner maken van de celgrootte is nu ook gelukt met de brandstofcellen van de Ekolektro Fuel Cell.

Wat is het verschil met een Zonnepaneel?

Een zonnepaneel geeft stroom als er licht op valt, als de zon schijnt De Fuel Cell produceert onafhankelijk van licht en geeft daardoor 24/7 elektriciteit.De Fuel Cell geeft daardoor 10 keer meer elektriciteit dan een zonnepaneel.

Op de voorgrond de (artist impression) Ekolektro Fuel Cell van 200 W met daarachter een zonnepaneel van 200 W

De Fuel Cell past overal, zelfs in de meterkast

Hoe werkt de Ekolektro Fuel Cell?

Fuell Cell meer Werkings principe